BMW iX 2022 dapat Parking Assistant Professional – parkir auto berasas GPS standard untuk semua varian

0
138

Barisan BMW iX bagi tahun buatan 2022 secara rasminya menerima Parking Assistant Professional untuk pertama kalinya. Sistem parkir automatik ini juga ditawarkan secara standard untuk semua varian bermula Mac tahun ini.

Sistem ini menggunakan GPS dan data ditentukan menerusi pergerakan stereng, dan juga ia menyimpan pelbagai pergerakan dengan jarak laluan sehingga 200 meter bagi setiap data yang direkodkan. Sebagai contoh, kereta ini akan mengesan laluan yang sering anda gunakan dan akan menetapkan sendiri mod parkir apabila ia sudah terbiasa dengan kawasan tersebut.

Apabila Parking Assistant Professional mengesan kereta berada pada “titik permulaan”, sistem ini akan mengambil alih kawalan sepenuhnya, termasuk memecut, membrek, stereng dan menukar gear antara hadapan dan undur. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah memantau keadaan sekeliling dan mengambil alih semula kawalan sekiranya diperlukan.

Selain itu, semua varian iX kini diberikan kemasan warna BMW Individual baharu yang dipanggil Oxid Grey metallic, serta pilihan roda aero dinamik M 22-inci dalam rona Bicolour Titanium Bronze dengan kemasan 3D berkilat.

Bukan itu sahaja, peningkatan kecil turut dibuat untuk My BMW App. Bermula Mac, fungsi aplikasi ini akan diperkembangkan termasuk servis digital untuk BMW Charging, seperti peta dengan perincian untuk pengecas awam di kawasan sekitar. Ia memudahkan lagi pemilik PHEV atau EV untuk mengetahui lokasi stesen pengecasan. Pemilik iX atau i4 juga boleh memulakan pengecasan kereta mereka dengan mengimbas kod QR menerusi aplikasi berkenaan.

The post BMW iX 2022 dapat Parking Assistant Professional – parkir auto berasas GPS standard untuk semua varian appeared first on Paul Tan’s Automotive News.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here