Royal Enfield Scram 411 tiba di India dengan harga RM11k – Eropah dan Asia Pasifik pertengahan tahun

0
122

Royal Enfield mengembangkan lagi penawaran produk mereka dengan pengenalan model baru Scram 411 di India. Diangkat sebagai sebuah model ADV Crossover, ia dijual pada harga bersamaan RM11,212 di negara itu, dan direka untuk mengendalikan pelbagai jenis tugas.

Scram 411 dipacu oleh enjin LS-410, seperti Royal Enfield Himalayan, dan dipasang pada kerangka Harris Performance. Enjin satu silinder dengan sistem suntikan bahan api dan penyejukan cecair ini mempunyai kapasiti 411 cc, dan mampu menghasilkan kuasa 24.3 hp pada 6,500 rpm dan 32 Nm tork pada antara 4,000 hingga 4,500 rpm.

Penggayaan ala scrambler digunakan pada model ini, dengan suspensi yang tinggi, iaitu fork dengan jarak gerak 190 mm di hadapan dan monoshock dengan jarak gerak 180 mm di belakang, padanan rim 19 inci dan 17 inci serta tayar jenis pelbagai guna.Kedua-dua brek hadapan dan belakang menggunakan sistem cakera dan datang dengan sistem ABS, sementara tempat duduk pula dijadikan serba empuk untuk menjamin keselesaan pengguna. Bahagian pemegang terletak tinggi dan mudah dicapai penunggang.

Kelengkapan lain yang terdapat pada model ini adalah panel meter gabungan digital dan analog, transmisi lima kelajuan, pemula enjin elektrik, tangki bahan api 15 liter dan berat keseluruhan 185 kg. Ia ditawarkan dalam tujuh warna termasuk dua tona.The post Royal Enfield Scram 411 tiba di India dengan harga RM11k – Eropah dan Asia Pasifik pertengahan tahun appeared first on Paul Tan’s Automotive News.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here